Luokat: Kaikki - טכנולוגיה - חינוך

jonka Efrat gat 8 vuotta sitten

875

פלאפונים בכיתה - מירב ב., דורון, אפרת

משרד החינוך פרסם הנחיות ברורות בנוגע לשימוש בטכנולוגיה אישית במהלך פעילות בית ספרית, תוך הדגשת האיסור על שימוש בטלפונים ניידים במהלך שיעורים ובחינות. המכשירים חייבים להיות כבויים ומאוחסנים בתיקים.

פלאפונים בכיתה - מירב ב., דורון, אפרת

כן או לא?

הנחיות משרד החינוך לשימוש בטכנולוגיה אישית במהלך פעילות בית ספרית

על פי חוזר מנכ"ל ע' 1(א) של משרד החינוך, כל שימוש בטכנולוגיה אישית בכלל ובטלפון נייד בפרט במהלך השיעור ובזמן בחינות אסור בהחלט. יש להשאיר את המכשיר בתיק כשהוא במצב סגור וכבוי. אין להציבו בשום מקרה על השולחן בכיתה. השימוש במכשיר במהלך פעילות מחוץ לבית הספר ייעשה בהתאם להוראות הצוות.

צילום בזמן שיעור באמצעות הטלפון הנייד אסור בהחלט. צילום במהלך פעילות מחוץ לבית הספר ייעשה בהתאם להוראות הצוות ובתנאי שלא יפגע בכבודו של המצולם ובצנעת הפרט שלו.

מומלץ לא להביא כלל מכשירים ניידים לבית הספר (פרט לסיכון מהקרינה, המכשירים משמשים יעד לגנבות, למסחר ובאופן עקיף לאלימות בבית הספר). בכל מקרה של הבאת המכשיר יש ליידע את התלמידים ואת הוריהם כי בית הספר אינו אחראי לנזק שייגרם לו, לאבדנו או לגנבתו. הנהלת בית הספר רשאית לאסור הבאת מכשירים ניידים לבית הספר או להגביל את השימוש בהם בהתאם להחלטות הצוות. בכל מקרה תהיה המדיניות הבית-ספרית בהלימה להנחיות לעיל.

עם זאת, בחוזר המנכ"ל שפרסם המשרד בספטמבר 2011 נאמר כי "יש לקיים הסברה מותאמת לגיל התלמידים ולעולם המושגים שלהם שמטרתה הקניית הרגלי שימוש נכונים ומושכלים בטלפון הסלולרי, ובה יש לפרט לתלמידים מה הם הרגלי השימוש הנכונים.



פלאפונים בכיתה

יתרונות השימוש בפלאפונים


חיבור והתאמה למאה ה-21
אינטרקציה
הגדלת מעגל חברים
קשר ישיר מורה תלמיד

מה אפשר להציע?

משרד החינוך החליט לחפש פתרון יצירתי לשימוש של בני הנוער בטלפונים סלולריים בבית הספר, והחל תהליך שמטרתו להפוך את הטלפון החכם לכלי פדגוגי לכל דבר שיהיה חלק מתוכנית הלימודים. המפתח הוא "להפעיל" את הסמארטפונים במסגרת השיעור. התלמידים ישתמשו בו לחיפוש חומר ברשת, לניצול שפע המידע למתן תשובות מיידיות על שאלות שמתעוררות, וגם לתיעוד מצולם של תהליכים המתבצעים במהלך השיעור.

בקריית החינוך ברנקו וייס ע"ש יצחק רבין במזכרת בתיה הנוהל נכנס לפעולה כבר

"על פי התפיסה שלי, התלמידים צריכים להיות פעילים בזמן השיעור", אומרת המנהלת אורנה פרידמן. "היום הכול אצלם מיידי, כאן ועכשיו. הם משתעממים מאוד מהר משיעור של 45 דקות, והמטרה היא תמיד לסקרן אותם. אחרי שנים שבהן נאלצנו להחרים טלפונים ולזמן הורים, החלטנו שנמאס לנו. אם זה מה שהם רוצים - אנחנו נשתמש בזה".

בשיעור תנ"ך בבית הספר למדה כיתה פרק מספר יחזקאל, וכמה תלמידים החלו לזמזם לעצמם את השיר של חיים חפר "יחזקאל" לפי הלחן של החלונות הגבוהים ("אל אל אל יחזקאל"). המורה שיתפה פעולה: היא ביקשה מהתלמידים למצוא את מילות השיר ברשת והשיעור הפך לניתוח של השיר והשוואה לספר. במקרים אחרים נזכר תלמיד בסרטון הקשור לנלמד בכיתה והשיעור נעצר כדי שכולם יוכלו לצפות בו.

"הרבה פעמים הטלפון משמש אותי בכל הקשור לאוצר מילים", ממשיכה פרידמן. "באחד השיעורים תלמידים לא הבינו למה התכוונתי כשאמרתי 'בטל בשישים'. אז מיד שלחתי אותם למצוא את הפירוש בעצמם. זה קורה יותר בשיעורים כמו כימיה, ביולוגיה והיסטוריה. הסיטואציה הזאת פותחת דיון על פירוש המילה, על דרך החיפוש ועל אמינות אתרי האינטרנט שבהם הם מחפשים אותה". 


שיח פתוח וכתיבת כללי שימוש מועילים
שימוש במינון מודרך ומכוון
משימות מתוקשבות

חסרונות השימוש בפלאפונים

חסרונות השימוש בטכנולוגיה לתחום החינוך



חלוקת קשב
תלות
סכנת קרינה
סמל סטטוס
קרינה