Categorías: Todo - חקלאות - עופות

por דור אלטרוביץ hace 6 años

824

סתיו

עונת הסתיו מתאפיינת במעברים משמעותיים בטבע ובאקלים. זוהי תקופה של נדידת עופות, כאשר מינים רבים עוזבים את אזורי הקינון הקרים ועוברים למעונות חורף חמים יותר, וחוזרים עם הגעת הקיץ. נדידת העופות כוללת מסלולים מרשימים בין יבשות, כאשר מדינות כמו ישראל משמשות תחנות ביניים חשובות.

סתיו

סתיו

מזג אויר

השלכת
Subtopic

כמו השלכת- מאור בוחבוט

העלה הוא איבר בצמח, המשמש בעיקר לקליטת אור בתהליך הפוטוסינתזה. לעתים לעלה תפקידים נוספים; באזדרכת מצויה, למשל, משמשים העלים גם כקוטלי חרקים.
היורה
היורה הוא הגשם הראשון שיורד בסתיו באזורי האקלים הים תיכוני. בישראל, בדרך כלל יורד היורה בחודשים אוקטובר או נובמבר. היורה הוא גשם סמלי ביהדות והוא מבשר על בוא החורף - העונה הקרה והגשומה במזרח התיכון.

הסתיו הוא אחת מארבע עונות השנה, מציין את המעבר בין הקיץ לחורף ולכן מכונה עונת מעבר. באזורים הממוזגים, הסתיו הוא העונה בה רוב הגידולים החקלאיים נאספים, ויש שלכת שבמהלכה העצים משירים את עליהם, מזג האוויר קריר וגשם יורד. בישראל, שבה האקלים הוא ים תיכוני, הסתיו הוא העונה שבה יורדים הגשמים הראשונים. ברצועת המדבריות שבאזורים הסובטרופיים (שישראל נמצאת בקצה הצפוני שלהם) שולטות עדיין מערכות תרמיות, כמו האפיק הפרסי והאפיק מים סוף. בסתיו גם מתחולל לעיתים שרב. מערכות אלה דועכות לקראת סוף הסתיו. לפי ההגדרה האסטרונומית, הסתיו מתחיל בימי השוויון, שבהם אורך היום שווה לאורך הלילה, ומסתיים בימי ההיפוך שבהם היום הוא הקצר ביותר בשנה והלילה הוא הארוך ביותר בשנה. בחצי הכדור הצפוני הסתיו מתחיל ב-22 בספטמבר ונגמר ב-21 בדצמבר. בחצי הכדור הדרומי הסתיו מתחיל ב-22 במרץ ונגמר ב-21 ביוני.

ציפורים

סוגים של ציפורים שנודדות:
שלדגון,חסידות לבנות,חיוואי נחשים, חסידה שחורה,שקנאים,נץ קצר אצבעות.
נדידת הציפורים
נדידת עופות היא תופעה זואולוגית, המתרחשת בעיקר בעונות המעבר, כאשר מיני עופות רבים נודדים, עם התקרב החורף, מאתרי הקינון שלהם למעונות-חורף באזורים חמים יותר, ושבים, עם התקרב הקיץ, לאתרי הקינון שלהם. העופות נודדים בין אירופה ואפריקה, בין אמריקה הצפונית ואמריקה הדרומית ואף בין הקטבים. העופות הנודדים מאירופה עוברים ברובם דרך ארץ ישראל, ואף שוהים בה לילה אחד או יותר, ומיעוטם, כמו השלווים, חוצים את הים התיכון ונוחתים בחופה הצפוני של אפריקה.
סרטון על נדידת הציפורים

סימני הסתיו

החיות הצצות
החילזון: (שם מדעי: Gastropoda), הם בעלי חיים המהווים את המחלקה הגדולה ביותר במערכת הרכיכות. מוכרת ביותר במחלקת החלזונות תת-מחלקת השבלולים (Pulmonata).

הנחליאלי: (שם מדעי: Motacilla) הוא סוג של ציפורי שיר ממשפחת הנחליאלים. הנחליאלי הוא ציפור שיר דקת-גו ודקת מקור. נוצות זנבה נעות ללא הרף. גודלו כגודלה של דרור, אך זנבו ורגליו ארוכות יותר משל הדרור. הנחליאלי מתעופף בקלילות. פירוש השם המדעי - "זנב-נוע", ואכן, הנחליאלי מנענע בזנבו הארוך תוך כדי הליכתו. השם העברי נחליאלי ניתן על ידי מנדלי מוכר ספרים, בספרו "תולדות הטבע" משנת 1886, זאת מכיוון שהוא מקנן על גדות נחלים. הנחליאלי מקנן בקנים הבנויים על הקרקע. אלו עשויים מחומר צמחי ומרופדים בשיער ובנוצות. נקבת הנחליאלי מטילה כארבע עד שבע ביצים אפרפרות בכל הטלה. הדגירה נמשכת כשבועיים. שבועיים נוספים לאחר מכן הנקבה מאכילה את גוזליה עד שהם עפים מן הקן והופכים עצמאיים.

צמחים המופעים:
חצב:(שם מדעי: Drimia) הוא סוג במשפחת האספרגיים (שם מדעי: Asparagaceae (אנ')). הסוג כולל כ-100 מינים אפריקניים וים-תיכוניים.

עוד פרחים:

חבצלת החוף

כרכום

סתונית